Honestin asiantuntijat halusivat löytää vastauksen kysymykseen, mikä on vihreän teen salaisuus. Niinpä he matkustivat sumuun piiloutuneille DaZhangShanin vuorille. Siellä teenkasvattajat ovat asuneet ja työskennelleet jo tuhansia vuosia.

Kahden joen, QianTangin ja LeAnin, välissä teeviljelmät ovat yli 1500 metriä merenpinnan yläpuolella. Tämä korkeus on hyvä maaperän ja sateen kannalta, ja erityisen ihanteellinen teelehtiä kasvattavan camellia sinensis -kasvin viljelyyn.

Ainutkertaiset olosuhteet antavat teelle sen maun ja tuoksun, ja tästä syystä valitsimme DaZhangShanin yhdeksi vihreän teen toimittajaksemme Honest-valikoimaan.


Teetuotantoa esi-isien tyyliin

DaZhangShanin alueesta puhuttiin pitkään “vihreän teen kultaisena kolmiona”, joka sijoittuu Jiangxin, Zhejiangin ja Anhuin provinssien väliin, hedelmälliseen maastoon.

DaZhangShanin tarhoissa lehdet saavat kasvaa niin kuin luonto tarkoitti, sillä viljelijät kasvattavat teetä ilman torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita, esi-isiensä tyyliin.

Intohimona pitää huolta ympäristöstä

Kiinan luomutuotannon kehittämiskeskuksen asiantuntijat antoivat DaZhangShanin vuorten teetuotannolle AA-luokituksen. Tila on yksi ensimmäisistä, joille tämä luokitus myönnettiin, ja se kertoo omaa tarinaansa teen luonnollisesta, herkullisesta mausta.

”Tällä alueella on tuotettu teetä tuhansia vuosia, ja olemme ylpeitä saadessamme olla osa tätä ketjua”, kertoo Jong Peng, DaZhangShanin viljelmän johtaja.

”Intohimomme on paitsi tuottaa maistuvimmat teet, myös pitää huolta ympäristöstämme.  Siksi halusimme tehdä yhteistyötä Honestin kanssa.”