Joskus täytyy kurkottaa hiukan ylemmäs, jotta löytäisi laadukkaimmat raaka-aineet. Korakundahin tilalla, eteläisen Intian “Sinisillä vuorilla”, Honestin tee-expertit eivät voisi nousta enää kovin paljon korkeammalle.

Korakundah on yksi mustan teen toimittajistamme Intiassa. Tältä tilalta tulee mm. Honest Vadelma-Basilika luomuteen tee.

Tuoksuva tee kasvaa korkeuksissa

Tee kasvatetaan 2470 metrin korkeudessa, ja Korakundahin viljelmä on yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista. Selkeät kuivat kaudet ja sadekaudet vaihtelevat. Tee tunnetaan lempinimellä “tuoksuva tee”, sillä sen lehtien aromit ovat poikkeuksellisen voimakkaat.

Sataprosenttista luomuviljelmää ympäröivät sademetsät, jotka ovat osa Nilgirin luonnonsuojelualuetta. Merkittävä osa alueen kasvustosta ja vesistöstä on lähes luonnontilassa.

Teepensaat kukoistavat vaihtelevassa ilmastossa vehreän metsän, trooppisen viidakon ja sumun peittämien kukkuloiden keskellä. Kostea ilmasto takaa sen, että lehdet kasvavat tauotta ja satoa päästään keräämään vuoden ympäri. 

Honest-juomien perustaja Seth Goldman vastaa suhteista juomien raaka-aineiden kasvattajiin.

Paikallisyhteisö kerää teehen lannoitetta

Satoa korjatessaan teenkerääjät poimivat ainoastaan ylimmät lehdet ja teenkukan nupun, varovaisesti ja hyvin, hyvin tarkasti, joko käsin tai erityisten leikkureiden avulla.

Paikallinen yhteisö haluaa tukea teen luonnonmukaista tuotantoa. Niinpä he keräävät biohajoavaa jätettä ja valmistavat siitä ympäristöystävällistä lannoitetta. Työssä auttaa suuresti viljelmään kuuluva karjatila. 


Yhteistyö auttaa sekä ympäristöä että viljelijöitä

Honestin perustaja Seth Goldman on työskennellyt Korakundahin viljelijöiden kanssa pitkään.

”Korakundahin viljelmiä ympäröivä luonnon monimuotoisuus on merkki luomutuotannon hyödyistä”, hän kertoo.

”He tuottavat herkullista teetä ja tarjoavat työntekijöilleen koulutusmahdollisuuksia ja terveydenhuollon. Täällä konkretisoituu se, mistä Honestissa on pohjimmiltaan kysymys.”

Teeviljelmillä iloitaan yhteistyöstä Honestin kanssa.

”Teemme kovasti töitä, että luonnon ja viljelyn välillä vallitsisi tasapaino. Yhteistyö Honestin kanssa auttaa sekä ympäristöä että viljelijöitä, ja odotamme innolla, että saamme viedä tätä yhteistyötä eteenpäin”, United Nilgiri Tea Estatesin johtaja Durga Hegde sanoo.