UEFA EURO 2016TM -turnaus on potkaistu käyntiin. Kuukauden ajan 24 joukkuetta kaikkialta Euroopasta kisaa halutun pokaalin voitosta. Kisojen kunniaksi jopa 816 13–17-vuotiasta nuorta saavat mahdollisuuden toimia otteluiden lipunkantajina kisakentillä. Coca-Colan tarjoama unohtumaton kokemus onkin monen nuoren unelmien täyttymys.

Onnekkaat lipunkantajat tulevat saamaan unohtumattoman kokemuksen turnauksessa. He saattelevat kussakin matsissa pelaavien joukkueiden kansallisliput kentälle ja esittelevät yleisölle kunkin maan omat värit. Kutakin lippua kantaa kahdeksan nuorta, eli kentällä on yhteensä 16 lipunkantajaa kerrallaan.

Välineenä älypuhelin ja sosiaalinen media

Ennen kutakin peliä, lipunkantajat saavat hauskaa tekemistä koko päiväksi. Luvassa on harjoituksia, jalkapallomatseja entisten ammattilaispelaajien kanssa ja peliasujen sovitusta. Tapahtumarikkaan päivän jälkeen lipunkantajat kuljetetaan stadionille suurta hetkeään varten.

Nuoret tulevat todellakin olemaan kaiken keskiössä, ja näkevät kisahuuman aivan lähietäisyydeltä. Tämän vuoksi jokainen nuori on saanut Coca-Colalta älypuhelimen, jolla he voivat jakaa kisatunnelmiaan ja kertoa jännittävästä päivästään koko maailmalle.

Kahdeksan ”pikkuprinssin” unelma toteutuu

Kesäkuun 15. Romania–Sveitsi-pelissä, ja kesäkuun 16. Saksa–Puola-pelissä on paikalla kahdeksan erityistä vierasta. Ranskalainen hyväntekeväisyysjärjestö Petits Princes ja Coca-Cola toteuttavat kahdeksan vakavasti sairaan lapsen unelman, ja he pääsevät seuraamaan pelejä aivan kentän vierestä. Lapsilla on myös mahdollisuus tavata jalkapallosankarinsa.

James_Flag_Bearer_FI.jpg

”On innostavaa nähdä huippujalkapallon kulissien taakse!”, James, 15, lipunkantaja

Miten sinusta tuli lipunkantaja UEFA EURO 2016 ™ -turnaukseen?

Osallistuin Coca-Colan netissä järjestämään kilpailuun, jossa piti vastata eri maiden lippuihin liittyviin kysymyksiin. Olin opetellut Euroopan liput, joten kysymykset eivät edes olleet kovinkaan vaikeita. Sitten sain sähköpostin, jossa kerrottiin, että minut oli valittu mukaan.

Tulet viettämään jännittävän päivän jalkapallon merkeissä. Mitä lipunkantajien ohjelmaan kuuluu?

Olen todella innoissani! Sain juuri tietää, että tulen olemaan osa 21. kesäkuuta järjestettävää Saksa–Pohjois-Irlanti-matsia. Päivä alkaa yhdeksältä aamulla ja saamme ohjeet lipunkantoa varten. Sitten tapaamme entisen ammattilaispelaajan, ja pääsemme pelaamaan matsin hänen opastuksellaan. Puoli kuudelta on viimeiset harjoitukset, ja sitten otamme suunnan kohti Pariisin Parc des Princes -areenaa.

Sinulla tulee olemaan älypuhelin käytössäsi. Mitä aiot jakaa sosiaalisessa mediassa ensimmäiseksi?

Luulen, että yksi mielenkiintoisimmista jutuista tulee olemaan entisen jalkapalloammattilaisen tapaaminen. En vielä tiedä kuka hän on, mutta haluaisin erityisesti saada kuvia siitä, kun pelaamme yhdessä! Muutenkin on hienoa päästä näyttämään jalkapallon kulisseja sosiaalisen median välityksellä. Sellaisia asioita emme yleensä näe kotisohvilta.

Mitä UEFA EURO 2016™ merkitsee sinulle?

Paljonkin, olenhan jalkapallofani! Aloitin jalkapallon pelaamisen 9-vuotiaana ja 13-vuotiaana vaihdoin koripalloon. Saksa–Pohjois-Irlanti-matsin lisäksi aion toki katsoa muitakin pelejä, joko kotona tai ystävien kanssa. Kisakatsomoissa tulee varmasti olemaan juhlava tunnelma!

Viimeinen ja tärkein kysymys: kenen luulet voittavan koko turnauksen?

Kannatan Ranskaa. Pidän kuitenkin myös Englannista, heillä on loistava joukkue, kuten myös Saksalla. Toivon, että Ranska voittaa, mutta nyt mennään ihan jalkapallon ehdoilla.