Coca-Colan tavoitteena kierrätys kaikkialla | Coca-Cola Suomi

data-server-hbs-enabled="false">

Coca-Colan tavoitteena kierrätys kaikkialla | Coca-Cola Suomi

Coca-Colan tavoitteena kierrätys kaikkialla | Coca-Cola Suomi

data-server-hbs-enabled="false">

Coca-Colan tavoitteena kierrätys kaikkialla | Coca-Cola Suomi

data-server-hbs-enabled="false">

Jätteiden kierrätysjärjestelmät on saatava kuntoon mahdollisimman nopeasti kaikkialla maailmassa, jotta kiertotalous saadaan oikeasti toimimaan, sanoo Coca-Colan vastuullisuusjohtaja Ulrike Sapiro. Coca-Cola on pureutunut muovijäteongelmaan Maailma ilman jätettä -hankkeella. Hankkeen tavoite on kierrättää yhtä paljon materiaalia kuin mitä Coca-Cola käyttää juomapulloihin ja -tölkkeihin maailmanlaajuisesti. Kunnianhimoinen lupaus on määrä saavuttaa vuoteen 2030 mennessä.

 

Muoviroskaa syntyy joka tunti noin 900 miljoonaa tonnia. Tämä tarkoittaa, että kuorma-autollinen muovijätettä päätyy mereen joka minuutti. Coca-Cola on puuttunut ongelmaan Maailma ilman jätettä -hankkeella.

 

– Maapallolla on muovijätteen kanssa iso ongelma, johon täytyy tarttua nopeasti. Coca-Colan Maailma ilman jätettä -hanke on kansainvälinen hanke, jossa kaikki käyttämämme pakkausmateriaali pyritään keräämään ja kierrättämään vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteemme on siis kerätä ja kierrättää yhtä paljon materiaalia kuin mitä käytämme juomapakkauksiin maailmanlaajuisesti, Coca-Colan vastuullisuusjohtaja Ulrike Sapiro kertoo.

 

Coca-Cola haluaa olla kiertotalouden edelläkävijä. Maailma ilman jätettä -hanke etsii ratkaisuja pullojen jätehaasteeseen tarkastelemalla pakkauksien koko elinkaarta, aina pullojen suunnittelusta kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön. Pakkaussuunnitteluun, takaisinkeräykseen ja kumppanuuksiin perustuva suunnitelma sisältää mm. kunnianhimoisen tavoitteen hyödyntää vuoteen 2030 mennessä juomapakkauksissa 50 prosenttia kierrätettyä muovia.

 

Kierrätys kuntoon kaikkialla maailmassa

 

Coca-Cola tarjoaa eri puolilla maailmaa kuluttajille tietoa kierrätyksestä, toimii yhdessä paikallisyhteisöjen, järjestöjen ja muiden teollisuusyritysten kanssa edistääkseen kierrätystä sekä tuo näkemyksiä paikallisen lainsäädännön kehittämiseen siten, että paikallislait tekevät kiertotalouden mahdolliseksi.

 

– Meidän täytyy tarjota kuluttajille mahdollisuus laittaa roskat sinne, minne ne kuuluvat eli keräysastioihin. Nyt on aika saada järjestelmä toimimaan ja luoda kaikkialle maailmaan parempia keräysjärjestelmiä, jotta saamme materiaalin kiertämään, Sapiro sanoo.

 

Sapiron mukaan EU:lla on mahdollisuus saada kiertotalous toimimaan, ja kansainvälisellä päätöksenteolla voidaan luoda tehokkaita ja toimivia järjestelmiä. Monessa EU-maassa on jo toimivat kierrätyssysteemit, johon kaikkien maiden tulisi pyrkiä.

 

– Toimivat kierrätysjärjestelmät takaavat, että jätteet voidaan kerätä ja kierrättää uusiokäyttöä varten. Niin voimme luoda toimivaa kiertotaloutta, Sapiro sanoo.

 

Coca-Cola saavuttanut ympäristötavoitteensa ennenkin

 

Coca-Cola on edelläkävijä ympäristötyössä. Yhtiö oli ensimmäinen suuryritys, jonka on erilaisilla vesiprojekteilla onnistunut palauttamaan vuosittain enemmän vettä ihmisten ja luonnon käyttöön kuin mitä sen juomien valmistukseen käytetään kansainvälisesti.

 

– Seitsemän vuotta sitten asetimme tavoitteen vesitasapainon palauttamisesta. Saavutimme tavoitteen, eli palautamme kaiken juomiimme käytetyn veden takaisin ihmisten ja luonnon käyttöön. Olemme nyt yhtä optimistisia Maailma ilman jätettä -hankkeen kanssa. Tällaisia tavoitteita ei kannata asettaa, jos niihin ei tosissaan pyritä, Sapiro toteaa.

 

Katso Ulrike Sapiron haastattelu European Business Summitissa 2018.