Vähemmän muovia uusissa Coca-Cola-pulloissa | Coca-Cola Suomi

Vähemmän muovia uusissa Coca-Cola-pulloissa | Coca-Cola Suomi

Sinebrychoff pakkaa lokakuusta alkaen valmistamansa Coca-Colat ja muut virvoitusjuomat uudenlaisiin pulloihin, joissa käytetään aiempaa vähemmän muoviraaka-ainetta. Uudistuksen myötä yhtiön juomapakkauksissa käytetään yli 580 000 kiloa vähemmän muovia vuodessa. Tämä on sama määrä muovia, mitä käytetään yli 24 miljoonan puolen litran Coca-Cola-pullon valmistukseen. 

 

Uudistus koskee kaikkia Sinebrychoffin valmistamien juomien pakkaamiseen käyttämiä 330 ml, 0,5 l, 0,95 l ja 1,5 l -kierrätysmuovipulloja, joissa koosta riippuen käytetään 11 - 23 % vähemmän muovia. Pakkausmateriaalin vähentäminen tarkoittaa, että pullojen valmistukseen tarvitaan vähemmän fossiilisia raaka-aineita, ja myös kuljetuksesta syntyy vähemmän hiilidioksidipäästöjä. 

 

Uusien pullojen kierreosa on jatkossa neljä millimetriä matalampi kuin ennen. Kaulaltaan matalammissa pulloissa on myös matalammat korkit.

 

Koosta riippuen pulloissa käytetään 2 g - 5,5 g vähemmän muovia. Tämä tarkoittaa, että pulloissa ja korkeissa päätyy markkinoille peräti 588 000 kiloa vähemmän muovia vuodessa. Tämä vastaa yli 24 miljoonan vanhan puolen litran Coca-Cola–pullon muovimäärää. Kaikki uudet pullot ovat edelleenkin pantillisia ja kierrätetään käytön jälkeen materiaalina uudelleen.

 

Pakkauksien kehittäminen on ilmastotyötä

 

Uudet kierrätysmuovipullot jatkavat Sinebrychoffin jo vuosia jatkunutta pakkausten ympäristövastuutyötä ja Carlsberg-konsernin Together Towards ZERO –kestävän kehityksen ohjelmaa. Yhtenä tavoitteena on vähentää pakkauksissa käytetyn materiaalin määrää ja niistä johtuvien hiilidioksidipäästöjen määrää siten, ettei juomien laatu kärsii.

 

Together Towards ZERO –tavoitteena on mm. nollata Carlsberg-panimoiden lämmityksestä ja sähkönkäytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä ja vähentää merkittävästi (30 %) ns. ohrasta-olueksi-hiilidioksidipäästöjä yhdessä raaka-ainetoimittajien ja muiden kumppanien kanssa.

 

Sinebrychoff on sitoutunut vähentämään 115 tonnia kaikista pakkausmateriaaleistaan vuonna 2017. Vuosina 2008 – 2016 Sinebrychoff on jo vähentänyt käyttämiensä pakkausmateriaalien määrää yli miljoona kiloa. Kaikki yhtiön käyttämän juomapakkaukset ovat aina materiaalina kierrätettäviä ja voidaan käyttää uudelleen paitsi uusien pullojen myös muiden muovituotteiden valmistamiseen. 

 

Pakkausinnovaatioiden avulla voidaan säästää luonnonvaroja ja vähentää myös hiilidioksidipäästöjä. Vuonna 2008 Sinebrychoff otti Coca-Cola-pulloissa käyttöön Coca-Cola Companyn PlantBottle-materiaalin. Puolen litran pulloista puolet on valmistettu kierrätetystä muovista ja puolet PlantBottle–muovista, josta 30 % on valmistettu öljyraaka-aineen sijasta kasvipohjaisista raaka-aineista. PlantBottle on maailman ensimmäinen osittain kasvipohjaisesta muovista valmistettu kierrätettävä PET-muovi.  Sinebrychoff vähentää nyt myös PlantBottle-pulloissa käytetyn materiaalin määrää.

 

Maailman kierrätetyin muovilaatu

 

PET-muovi on erinomainen pakkausmateriaali hiilihapotetuille juomille, koska se ei päästä kuplia läpi. PET on myös kestävä, läpinäkyvä, ja maailman kierrätetyin muovilaatu. Suomessa muovisista virvoitusjuomapulloista 92 % palautuu materiaalina uudelleenkäytettäväksi juomateollisuuden ja kaupan ylläpitämän PALPA:n kautta. Euroopassakin luku on korkea, sillä 70 % PET-muovista päätyy takaisin uudelleenkäytettäväksi.

 

https://sinebrychoff.fi/vastuu/carlsbergin-vastuustrategia/kohti-nollaa/