Miljoonille ihmisille vettä Afrikassa | Coca-Cola Suomi

Miljoonille ihmisille vettä Afrikassa | Coca-Cola Suomi

Vuonna 2009 Coca-Colan Afrikka-säätiö, The Coca-Cola Africa Foundation, lanseerasi suurimittaisen vesiohjelman nimeltä “Replenish Africa Initiative (RAIN)”. Tämän 30 miljoonan dollarin ohjelman tavoitteena oli vuoteen 2015 mennessä turvata vähintään 2 miljoonalle ihmiselle puhtaan veden saatavuuden eri puolilla Afrikkaa. Ohjelman kautta rahoitettiin lukuisia vesiprojekteja, joilla parannettiin sanitaatiomahdollisuuksia ja hygieniaa, parannettiin veden tehokkaampaa käyttöä ja suojeltiin vesilähteiden puhtautta. RAIN-ohjelma on toiminut 35:ssä Afrikan 58 maasta ja sen kautta on varmistettu yli 2 miljardin litran edestä puhdasta vettä yli 1600 asuinalueelle.

Puhtaan veden heikko saatavuus ja huonot sanitaatio-olot ovat erityinen haaste erityisesti naisille ja tytöille Afrikassa. Siksi osa RAIN-ohjelman investoinneista on kohdistettu vesi- ja sanitaatio-ohjelmiin, joiden tavoitteena on ollut erityisesti noin 500 000 naisen ja tytön elinolojen parantaminen.

Vuonna 2012 The Coca-Cola Company ohjasi Coca-Colan Afrikka säätiön kautta erilliset 3,5 miljoonaa dollaria U.S. Water Partnership (USWP) –ohjelmaan. Tämän ohjelman tavoitteena on edistää kestäviä vesiratkaisuja viidessä Afrikan maassa, joissa kaikissa vain alle puolella väestöstä on puhdasta vettä saatavilla. Nämä maat ovat Kongon demokraattinen tasavalta, Etiopia, Madagaskar, Mosambik ja Somalimaa. Varoilla tuetaan lukuisia puhtaan veden saatavuutta parantavia projekteja, kuten mm. projekteja kaupunkien ja sairaaloiden veden saatavuuden parantamiseksi tai vesiprojekteja naisten aseman parantamiseksi. Ohjelma pyrkii keskittymään kestävien ja pysyvien vaikutusten aikaansaamiseksi. Ohjelmat myös ovat linjassa The Coca-Cola Companyn vesiensuojelutavoitteiden kanssa ja auttavat Afrikkaa sen pyrkimyksissä saavuttaa YK:n vuosituhattavoitteet veden ja sanitaation osalta.

Vuonna 2014 Coca-Colan pääjohtaja Muhtar Kent julkisti yhtiön päätöksen jatkaa RAIN-ohjelmaa vuoden 2015 jälkeen. Coca-Cola Afrikka –säätiö jatkaa RAIN-ohjelman tukemista vuoteen 2020 asti. Tavoitteena on tukea Afrikan mantereella veden saatavuuteen ja sanitaatioon liittyviä projekteja siten, että alkuperäisen 2 miljoonan lisäksi vielä 4 miljoonaa ihmistä hyötyy ohjelmasta.