Puhdasta vettä Madagaskarissa | Coca-Cola Suomi

Puhdasta vettä Madagaskarissa | Coca-Cola Suomi

Paikalliset vesikioskit tuovat helpotusta asukkaiden arkeen

Coca-Colan perustama Coca-Cola Africa Foundation (TCCAF) on säätiö, joka työskentelee puhtaan veden saannin parantamiseksi. Järjestö auttaa kyliä mm. perustamaan uusia vesipisteitä, jotta kyläläisten ei tarvitse matkustaa pitkiä matkoja puhtaan veden perässä tai  käyttää suurta osaa elannostaan puhtaan veden kuljetukseen.

The Replenish Africa Initiative (RAIN) on Coca-Cola Africa Foundationin lippulaivahanke, jossa asiantuntijat työskentelevät puhtaan veden saatavuuden lisäämiseksi. Coca-Cola on sitoutunut tukemaan hanketta 30 miljoonalla dollarilla. Hankkeen tekevät mahdolliseksi 140 sitoutunutta kumppania, jotka tarjoavat kehitysasiantuntijoiden neuvoja ja muuta apua kestävään kehittämiseen.

Juomavettä vihdoin kulman takaa

Perline asuu Ankadilalanan kylässä, Bemasoandon kunnassa, jossa hän pyörittää pientä kioskia ja kahvilaa miehensä sekä kolmen lapsensa kanssa. Kuten useimmat kylän asukkaat, hän joutuu käyttämään paljon rahaa puhtaaseen juomaveteen.

Vaikka Madagascar on pieni, veden ympäröimä saari, ei puhdas vesi ole itsestäänselvyys. Matkaa vedenhakupaikoille voi olla useita kilometrejä, ja asukkaat joutuvat käyttämään huomattavan osan tuloistaan juomaveden kuljetukseen.

– Ennen lähin vesikioski sijaitsi 500 metrin päässä kotoa, josta jouduin tilaamaan puhdasta vettä kotiin. Joka päivä jouduin odottamaan kaksi tuntia veden saapumista. Nyt kotini lähellä sijaitsevan vesikioskin ansiosta veden saanti on helpompaa ja halvempaa. Enää minun ei tarvitse käyttää rahaa veden kuljetukseen. Sen sijaan saan säästyneellä rahalla kilon riisiä perheelleni. Olen todella onnellinen uudesta vesikioskista,  kertoo Perline.

Alkuperäinen artikkeli:  The Replenish Africa Initiative

RAIN: Improving Lives in Madagascar