Vettä Intian syrjäseuduille | Coca-Cola Suomi

Vettä Intian syrjäseuduille | Coca-Cola Suomi

Coca-Colan omistama pullottaja Intiassa käynnisti uuden vesiprojektin, joka tuo apua 38:aan syrjäiseen intialaiseen kylään. Paikallinen vesistöprojekti toteutetaan yhteistyössä julkisen sektorin, Coca-Cola -yhtiön ja paikallisasukkaiden kanssa.

Hindustan Coca-Cola Beverages ja Action for Social Advancement -järjestö (ASA) aloittivat yhteistyön paikallisten viranomaisten ja asukkaiden kanssa tukeakseen kestävää vedenkäyttöä ja tehokkaita maanviljelyskäytäntöjä Madhya Pradeshin osavaltiossa. Viisi vuotta kestävä projekti tukee paikallisten maa- ja vesivarojen hallintaa sekä paikallisen yhteistyön kehittämiseen järjestötasolla.  Kokonaisuudessaan projektilla on vaikutus 5200 perheeseen ja 30 000 asukkaaseen.

Projektin edetessä eri kyliin on rakennettu kahdeksan vesiallasta, jotka auttavat paikallisia maanviljelijöitä kehittämään kastelujärjestelmiään ja parantamaan satoaan.

Paikallinen viljelijä Manisha Pawar alkoi projektin myötä kasvattaa vesimeloneita, munakoisoja ja chilejä pellollaan. Projektin aikana hän saa opastusta siementen valinnassa, sadonkorjuussa ja kastelussa. Alueelle rakennettu pieni pato auttaa myös farmin viljelyssä. Manisha odottaakin farmin olevan taloudellisesti riippumaton lähitulevaisuudessa.

 

 

 

Projektin myötä on syntynyt myös yli 100 ryhmittymää, joista 64:lla on yhteyksiä pankkeihin. Tämän ansiosta maanviljelijöillä on mahdollisuus ottaa lainaa. Ashis Modal, ASA:n puheenjohtaja, kertoo projektista: ”Tämä on yksi kattavimmista projekteista, jonka ASA on koskaan toteuttanut. Myös Coca-Colan tuki ja sitoutuminen projektiin on ollut merkittävää, vaikka heillä ei ole edes pullottamoa tällä alueella.”

Projektin vaikutus näkyy pohjavesien paranemisena, parantuneena yhteisön sisäisenä viestintänä ja maanviljelyn parempana tuottavuutena. Myöskin terveys, koulutus, asuminen ja ympäristön huomioon ottaminen paikallisella tasolla tulevat parantumaan ohjelman myötä. Projekti mahdollistaa myös puhtaan juomaveden 3700 perheelle.

Coca-Colan vesiprojekteista voi lukea lisää täältä ja Coca-Cola Intian vastuullisuusraporteista.