Coca-Cola®n suosio on tehnyt mahdolliseksi sen, että brändin ympärille on vuosien kuluessa syntynyt lukuisia myyttisiä tarinoita. Seuraavassa vastaamme niistä yleisimpiin.

MYYTTEJÄ

1. Virvoitusjuomat lihottavat

Lihavuus on usean eri tekijän yhteisvaikutusta eikä vain yhden ainososan kuten sokerin aiheuttamaa. Tasapainoinen elämäntapa eli nautittujen ja kulutettujen kalorien tasapainottaminen on parasta tapa ennaltaehkäistä lihavuutta. Usein lihavuuden syynä onkin liian vähäinen liikunta suhteessa nautittuun kalorimäärään. Sokeria sisältävissä virvoitusjuomissa on saman verran kaloreita kuin hedelmämehuissa.

2. Liiallinen sokerin käyttö aiheuttaa diabeteksen

Diabeteksen kansanomainen nimitys on sokeritauti. Nimi tulee siitä, että tautia sairastavilla sokeri ei imeydy kehon soluihin, vaan poistuu virtsan mukana. Diabeteksen seurauksena solut jäävät ilman ravintoa, mutta verensokeri nousee liian korkeaksi. Sairauden puhkeamiseen vaikuttavat perinnölliset tekijät, ikä ja elämäntavat, eikä se johdu sokerin liiallisesta käytöstä. Lihavuus lisää riskiä sairastua diabetekseen.

3. Coca-Cola® sisälsi muinoin kokaiinia

Kokaiini ei ole koskaan ollut Coca-Cola® ainesosa.

4. Hammas liukenee lasilliseen Coca-Cola®a

Monet ruuat ja useimmat alkoholittomat juomat ovat happamia, mukaan lukien Coca-Cola® ja muut virvoitusjuomat sekä mehut. Happameen nesteeseen laitetun irtonaisen hampaan kiille vaurioituu, koska suun sylki ei suojaa sitä yhtään eikä neutraloi happoja. Hammas ei kuitenkaan liukene kokonaan nesteeseen. Paras tapa huolehtia hampaistaan on välttää jatkuvia happohyökkäyksiä säännöllisen ruokarytmin avulla ja välttää jatkuvaa napostelua ja lipittelyä.  

5. Coca-Cola® valmistetaan salaisella reseptillä, jota säilytetään pankkiholvissa Atlantassa

Coca-Cola®n ainesosat ilmoitetaan juomapakkauksissa lain edellyttämällä tavalla. Juoman aromit antavat Coca-Colalle sille ominaisen maun ja juuri näiden aromien määrä ja suhteet muihin ainesosiin ovat se salaisuus, mikä käy ilmi juoman salaisesta reseptistä. Reseptiä säilytetään World of Coca-Cola - näyttelyn tarkasti vartoidussa kassaholvissa Atlantassa.