Miljoonan dollarin palkkio uuden makeuttajan löytämisestä? Luit aivan oikein. Sen verran luvataan uuden sokerin korvaavan makeuttajan tieteellisestä tutkimuksesta.  Ja vaikket olisikaan tutkija, voit silti osallistua Coca-Cola Companyn kansainväliseen ryhmähaasteeseen. Sen tavoitteena on koota eri puolilta maailmaa kertomuksia ja kokemuksia siitä, miten ruokia ja juomia makeutetaan. Tähän Sweet Story / Makea kertomus  – haasteeseen on varattu 100 000 dollarin palkinto.

Coca-Cola työskentelee koko ajan löytääkseen luontaisen, vähäkalorisen ja sokerittoman ainesosan, jota voi käyttää uusien juomien makeuttamiseen. Coca-Cola -yhtiö kartoittaa nyt sekä tieteellistä että suurten massojen makeusosaamista. Se on julkaissut suurten ihmisryhmien osaamista kokoavassa joukkoittamisalusta HeroX:ssä kaksi haastetta, joissa molemmissa on myös merkittävät palkinnot.

Robert Long, Coca-Cola-yhtiön innovaatioista vastaava johtaja vahvistaa olevansa tyytyväinen nykyisiin kevytmakeuttajiin. Elokuussa 2017 käynnistynyt ryhmähanke uuden makeuttajan tunnistamiseksi tukee kuitenkin yhtiön linjaa kehittää omaa toimintaansa ja panostaa innovaatioihin, joista on kuluttajille hyötyä.  

Makea kertomus: 100,000 dollaria Sweet Story –haasteeseen osallistujalle

Kerro meille makeuttajasta, josta pidät! Sweet Story –haaste kerää eri maalaisten ihmisten tarinoita ja videoita siitä, mitkä ovat heidän maassaan, kulttuurissaan tai perheessään hyväksi koettuja tapoja tai ainesosia makeuttaa ruokia ja juomia.  Haasteelle on myönnetty 100 000 dollarin palkintopotti ja siihen  voi osallistua 28.9.2017 saakka, yksin tai ryhmässä. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät HeroX –sivulta https://herox.com/coca-cola-sweet-story-challenge


Makeuttajahaaste: miljoona dollaria Sweetener Challengen kautta uuden makeuttajan löytäjälle

Makeuttajahaaste on suunnattu tutkijoille ja asiantuntijoille. Pystytkö löytämään uuden, turvallisen, täysin kalorittoman tai vähäkalorisen luontaisen makeuttajan, joka ruuissa tai juomissa maistuu sokerilta?  Ehdotuksia voi lähettää tammikuun 18. päivään 2018 saakka. Voittajat julkistetaan lokakuussa 2018. Osallistumisohjeet löytyvät HeroX –sivustolta:  https://herox.com/coca-cola-sweetener-challenge