Granita on alkujaan puoliksi jäädytetty italialainen jälkiruoka, jonka raaka-aineet ovat vesi, sokeri ja erilaiset makuaineet. Granitan rakenne on rouheampi kuin sorbetin, aivan kuin lasissa olisi kristallihiukkasia. Toiset pitävät suuremmista jääkristalleista, toisille on tärkeää saada seokseen hienorakeisempi ja tasainen koostumus.  Amerikassa Coca-Cola on klassinen granitan raaka-aine, josta syntyneen juoman tai jälkiruoka-annoksen päälle voi vielä lusikoida kermavaahtoa koristeeksi.

 

Helppo ja nopea Coca-Cola-Granita twistillä

Coca Cola & Coffee Granita

 

Tässä raikkaassa juomassa Italialainen Granita-jälkiruoka on tuunattu lasiin sopivaksi. Kirpeä greippi sopii täydellisesti Coca-Colan makupariksi:

Lasillinen murskattuja jäitä

Kylmää Coca-Colaa

1 greippi

Täytä lasi jäämurskalla ja kaada kylmä Coca-Cola jäiden sekaan. Purista juomaan 1/6 greippiä ja koristele greippisiivuilla.

 

Coca-Cola-kahvi-granita perinteiseen tapaan

Maailmassa on makuyhdistelmiä, jotka täytyy löytää - mutta jotka keksimisen jälkeen ovat täydellisen järkeviä ja ilmeisiä. Opin tämän avioliittoni alkuaikoina, kun eräänä aamuna heräsin ennen aviomiestäni. Asunnon sekasotkun perusteella ymmärsin, että muusikkomieheni oli työskennellyt myöhään yöhön. Puoliksi unessa valmistin itselleni kahvia. Samalla kun etsin sekasotkun keskeltä itselleni tilaa ja paikkaa nauttia aamiaista onnistuin unenpöpperöisenä jotenkin sekoitamaan mieheni öisen Coca-Colan ja aamukahvini.

Alkuhämmennyksestä toivuttuani huomasin juomasekoituksen olevan mielenkiintoinen makyhdistelmä: hieman savuinen ja vahva kahvi yhdistettynä Coca-Colan makean mausteiseen makuun. Tämä makuelämys inspiroi minut kehittämään tämän reseptin, joka on varma hitti niin jälkiruokana kuin kesäpäivän viilentäjänä. 
 

Neljälle

  • 2,4 dl (1 amerikkalainen kuppimitta) tuoretta kahvia
  • 0,6 dl (¼ amerikkalainen kuppimitta) ruokosokeria
  • 7,2 dl (3 kuppimitallista) Coca-Colaa
  • ½ vaniljatanko, halkaistuna pitkittäissuuntaan
Kaada tuore kahvi syvään kannelliseen astiaan. Sekoita ruokosokeri joukkoon, kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada joukkoon Coca-Cola ja lisää vaniljatanko. Jäädytä pakastimessa tunnin verran.  

Ota astia pakastimesta ja raaputa haarukalla jähmettynyttä juomaa kristallisiksi jääkiteiksi. Laita astia takaisin pakastimeen ja raaputa jäätynyttä seosta puolen tunnin välein, kunnes seos on ilmavan ja kevyen oloista. Tarjoile kauniista laseista ja nauti hyvässä seurassa!