Coca-Colan entinen toimitusjohtaja Muhtar Kent palkittiin ”The U.S. Water Partnership:in” myöntämällä vuoden 2017 ”Water Leader Award” -palkinnolla. Palkinto myönnettiin kunnianosoituksena menestyksekkäästä työstä ympäristön ja humanitaarisen avun eteen.

Coca-Colan yksi tärkeimmistä ympäristötavoitteista on korvata tuotannossa kuluvan veden määrä. Yrityksen ripeiden toimien ansiosta se on viisi vuotta suunniteltua aikataulua edellä ja elvyttänyt vesivarantoja köyhillä alueilla jo enemmän, kuin mitä tuotanto itsessään kuluttaa.  


Coca-Cola on auttanut yhteisöjä ja kyliä täydentämään vesipisteitä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 vettä oli saatu jo 300 miljardia litraa.

– Olen ylpeä ottaessani vastaan tämän palkinnon kunnianosoituksena tuhansille Coca-Colan työntekijöille ja kumppaneillemme ympäri maailmaa. He ovat tehneet väsymättömästi työtä maailman vesivarantojen säilyttämisen eteen ja tuoneet vettä niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.  Tämä on meidän yhteinen perintömme, iloitsee Muhtar Kent.

Vaikka Coca-Cola on yrityksenä yksi näkyvimmistä vettä käyttävistä yrityksistä maailmassa, on Kent johtanut yrityksen saavuttamaan tavoitteensa ja siten helpottanut lukemattomien ihmisten vedensaantia. Coca-Cola, sen säätiöt ja pullotuskumppanit ovat yhdessä investoineet jo 2 miljardia dollaria eli noin 1,8 miljardia euroa turvallisen vedenjakelun ja toimivan infrastruktuurin rakentamiseen.


 

Alkuperäisen artikkelin voit lukea täältä.