Suomalainen Topi Kairenius on yksi harvoista länsimaalaisista hyönteisiin erikoistuneista kokeista. Hän suunnitteli Coca-Colalle maailman ensimmäisen neljän ruokalajin ’Coke and Insects’ –hyönteismenun.

Kairenius on harrastanut hyönteisiä pienestä pitäen. Ensimmäiset hyönteisruokakokeilut Kairenius teki viisi vuotta sitten, kun hän pyydysti heinäsirkkoja puutarhassaan. Hän valmisti sirkat ja lisäsi pitsan päälle.
- Maku oli yllättävän hyvä ja olin iloisesti yllättynyt, hyväntuulinen hyönteiskokki muistelee.
Ensikokeilun jälkeen on tapahtunut paljon. Hyönteisruokailu on Euroopassa tämän hetken kuumin ruokatrendi ja Kaireniukselle rakkaasta harrastuksesta on vähitellen kasvanut elinkeino.  Viime vuonna hän esiintyi yli 70 tapahtumassa eri puolilla Suomea kertomassa hyönteisistä, niiden kasvattamisesta sekä syömisestä.

Coca-Cola sopii gourmetravintolaan ja kotikeittiöön

– Yli 130 vuotta vanhalla Coca-Colalla ja ruoanvalmistuksella on pitkä yhteinen historia, mutta hyönteisruuat olivat meillekin täysin uutta ruokakulttuuria, kertoo Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri. Halusimme selvittää, kuinka Coca-Colan maku sopii hyönteisruokiin.
Kaireniukselle pyyntö kehittää Coca-Colan makuun sopivia ja Coca-Colaa ainesosana hyödyntäviä reseptejä oli mieluinen.
– Innostuin mahdollisuudesta luoda uudenlaisia ruokalajeja, sillä Coca-Cola tasapainottaa monien hyönteisten luontaista aromia.