Tämän kesän Coca-Cola-pullot juhlistavat nautinnollisia lomahetkiä ja lomakohteita ympäri maailmaa. Suosittujen lomakohteiden ohella etiketteihin haluttiin painaa Keravan nimi, eräänlaisena kunnianosoituksena Coca-Colan kotikaupungille Suomessa.

Harva pysähtyy miettimään, mistä lähikaupasta löytyvä Coca-Cola on sinne tullut. Ja moni yllättyy kuullessaan, että kaikki Suomen Coca-Colat sokerilla tai ilman tulevat Keravalta. Siellä Sinebrychoff valmistaa kaikki Coca-Cola-yhtiön juomat ja jakelee ne sitten ympäri Suomea Hangosta Utsjoelle.

Moni pitää Coca-Cola-brändiä amerikkalaisuuden ikoninalla, mutta juomana Coca-Cola on aidosti ’Made in Finland’. Sitä se on ollut jo lähes 50 vuotta, sillä Coca-Colaa on valmistettu Suomessa ja suomalaisin voimin vuodesta 1958. Viimeiset lähes 20 vuotta Coca-Colan kotikaupunki Suomessa on ollut Kerava, missä Sinebrychoff ja Suomen Coca-Cola työskentelevät yhdessä.

Kerava sijaitsee Helsingistä 27 kilometriä pohjoiseen, Lahdentien varressa, jota ajettaessa on mahdollisuus nähdä myös Sinebrychoffin panimo. Sadat Sinebrychoffin työntekijät varmistavat päivittäin, että jääkylmät Coca-Colat sokerilla tai ilman valmistuvat ja ovat saatavilla kaikkialla Suomessa.


Sinebrychoff Oy
Sinebrychoff on Coca-Colan suomalainen lisenssiyhteistyökumppani, jonka vastuulla on juomien valmistus, jakelu ja myynti. Sinebrychoff perustettiin vuonna 1819 ja on Pohjois-Euroopan vanhin panimo.