Tiesitkö, että Sinebrychoffin Suomessa valmistamista ja myymistä 27:stä Coca-Cola-yhtiön juomasta 16 on joko kokonaan sokerittomia tai vähäsokerisia*? 

Coca-Cola lanseerasi ensimmäisen sokerittoman juomansa Suomeen jo yli 30 vuotta sitten, kun Coca-Cola lightin valmistus Suomessa alkoi. Sen jälkeen jokainen suosituimmista juomistamme on saanut rinnalleen sokerittoman version. Tämän lisäksi Bonaqua- ja Hyvää Päivää -juomaperheistä löytyy lukuisia hyvänmakuisia vaihtoehtoja ruokavalion keventäjille.

Tunnetko kaikki vähäsokeriset ja sokerittomat juomamme?

Suosituimmista juomistamme on saatavilla myös sokeriton vaihtoehto. Zero-juomat ovat silloin sinua varten, jos pidät Coca-Colasta, Fantasta tai Spritesta, mutta haluat nauttia juomasi kokonaan ilman sokeria. Zero kertoo juoman olevan sokeriton.

Sokeriton Coca-Cola

Coca-Cola Classic on juoma, jota on nautittu vuodesta 1886 saakka. Coca-Cola Classicista on kehitetty muutamakin sokeriton versio.

Coca-Cola Zero Sugar on uuden sukupolven sokeriton Coca-Cola. Sen maku on lähempänä alkuperäistä Coca-Colaa kuin millään muulla juomalla. Monet ihmiset eivät ole yllättyneet Coca-Colan ja Coca-Cola Zero Sugarin makujen samankaltaisuudesta vaan siitä, ettei Zero Sugarissa ole lainkaan sokeria. Sitä ei maun perusteella arvaisi.

Coca-Cola light on kevytjuomien klassikko jo vuosikymmenien takaa, ja samalla myös sokerittomien juomien tienraivaaja. Juoman fanit rakastavat Coca-Cola lightille ominaista kevyen raikasta makua – ja tietysti myös juoman sokerittomuutta sekä kalorittomuutta.

Sprite, joko 30% vähemmän tai kokonaan ilman sokeria

Suomi oli ensimmäinen maa Euroopassa, joka lanseerasi Spriten vuonna 1965. Tätä ripsahtelevan raikasta sitrusjuomaa nautitaan yli 190 maassa, siis lähes yhtä monessa kuin perinteistä Coca-Colaa.

Mutta jos mieluummin nautit juomasi kokonaan ilman sokeria, on Sprite Zero tehty sinua varten. Sprite Zero kehitettiin jo vuonna 1974 tarjoamaan Spriten raikkaan sitrusmaun ilman sokeria ja kaloreita.

Myös tavallisessa Spritessa on tänään vähemmän sokeria kuin 60-luvulla. Joitakin vuosia sitten kehitimme uuden Sprite-reseptin, jossa osa sokerista korvataan steviol glykosideilla eli puhekielessä tutulla stevialla. Tämän ansiosta Spritessä on 30% vähemmän sokeria kuin virvoitusjuomissa yleensä.

Fantan hedelmäiset maut ilman sokeria

Fanta Appelsiinin hedelmäinen maku on suomalaisten mieleen. Juomassa on 4,5% mehua – kuten on myös juoman sokerittomassa Fanta Appelsiini Zerossa. Fanta-perheestä löytyy toinenkin sokeriton juoma hedelmäjuomien ystäville: Mansikan ja kiivin makuinen Fanta Mansikka Twist Zero.

Bonaqua ja Bonaqua Explore

Suomalaisesta vedestä valmistetut matalahiilihappoiset Bonaquat maistuvat raikkaan hyvältä eikä niissä ole lainkaan sokeria. Makuja on useita, mm. Maustamaton Bonaqua ja Bonaqua Vichy, Still-lähdevesi, Villivadelma ja Sitruuna-Lime.

Bonaqua Expore-juomat ovat vähäsokerisia. Yhdessä desilitrassa Bonaqua Explorer-juomaa on vain 2,5g sokeria. Makuja on useita, kuten Mansikka-Kiivi, Appelsiini-Mango, Persikka Aloe Vera, Mustikka-hunaja, joita kaikkia on myös täydennetty hyödyllisillä ravintoaineilla kuten vitamiineilla ja kivennäisaineilla.

Hyvää Päivää

Hyvää Päivää –juomat ovat matalahiilihappoisia ja mehumaisia juomia. 15-prosentin mehupitoisuudestaan huolimatta kaksi kolmesta Hyvää Päivää –juomasta on vähäsokerisia: Karpalojuoma ja Sitrusjuoma. Yhdessä desilitrassa karpalojuomaa on 2,4g sokeria ja sitrusjuomaa 2,3g sokeria.

Sokerien määrä ei ole salaisuus - tieto juomien sokereista löytyy juomapakkauksesta

Tavoitteenamme on kehittää suomalaisille maistuvia sokerittomia ja vähäsokerisia juomia. Jos olet kiinnostunut juomien sokerimääristä, voit tarkistaa ne aina juomiemme pakkauksista.

Pakkauksen etupuolelta löytyy aina selkeä merkintä, miten paljon energiaa (kilojouleja tai kilokaloreita) juomassa on yhtä lasillista kohden. Jos juomassa ei ole yhtään kilokaloreita, ei siinä silloin ole sokeriakaan.

Pakkauksen takapuolen ainesosaluettelosta löytyy kaikki juomassa käytetyt ainesosat; mikäli juomassa on käytetty sokeria, mainitaan se tässä listauksessa.

Ravintosisältötaulukosta näkee tarkemmin, miten paljon sokeria juomassa on yhtä desilitraa (100ml) kohden tai yhtä 2,5 desilitran (250ml) lasillista kohden. Taulukossa sokerin määrä ilmoitetaan grammoina. Grammamäärien vieressä oleva prosenttiluku kertoo, miten monta prosenttia kyseinen grammamäärä vastaa aikuisen keskivertokäyttäjän päivittäisestä sokerisaannista.

 

*Määrä Sinebrychoffin vuonna 2016 valikoimissa olleista Coca-Cola-yhtiön juomista