Meiltä ehkä useimmin kysytty kysymys koskee Coca-Cola Zero Sugarin ja Coca-Cola Lightin eroja ja onko niitä. Molemmat juomat ovat sokerittomia ja kalorittomia juomavaihtoehtoja klassiselle Coca-Colalle. Siksi on helppo ymmärtää, miksi juomien eroavaisuudet pohdituttavat monia.

Juomien suurin eroavaisuus on niiden maussa. Coca-Cola Zero Sugar maistuu Coca-Colalle enemmän kuin mikään muu juoma. Coca-Cola lightin maku on peräisin erilaisesta aromisekoituksesta, toisin sanoen erilaisista makuaineista ja niiden suhteista toisiinsa. Tästää johtuen juomassa on sille ominainen kevyempi maku.
Coca-Cola Light ilmestyi Suomen kauppoihin jo 1984, kenties äkillisen aerobic-innostuksen vetämänä, kun nuoret naiset alkoivat etsiä muita vaihtoehtoja perinteiselle Coca-Colalle. Kuten myös monilla muilla markkinoilla, myös Suomessa Coca-Cola Light edusti ensimmäistä kevytvirvoitusjuomaa. Uusi tuote osuikin vuosikymmenen trenditietoisten nuorten makuhermoon: se oli tyylikäs, sporttinen, ja istui tuotetietoiseen elämäntyyliin. Coca-Cola Light myös poikkesi maultaan perinteisestä Coca-Colasta. Coca-Cola light /Diet Coke on maailman myydyin kevytkolajuoma ja myös Suomessa se säilyttänyt asemansa faniensa keskuudessa.
Coca-Cola Zero taas saapui markkinoille vuonna 2006, ja monet pohtivat sen olevan samaa juomaa kuin Coca-Cola Light - vain mustaan asuun pukeutuneena. Tämä ei kuitenkaan ollut totta. Myös Coca-Cola Zero oli kaloriton, mutta jäljitteli maussa klassista Coca-Colaa. Makuero Coca-Cola Lightiin syntyy juomassa eri suhteessa olevista makeutusaineista ja aromeista.

Viime vuonna Coca-Cola Zero teki tilaa uudelle juomalle, joka tunnetaan nimellä Coca-Cola Zero Sugar. Tämän juoman makua on kehitetty aromien avulla ja päästy niin lähelle klassisen Coca-Colan makua kuin vain nykyosaamisella on mahdollista.
Juomien välillä on siis selkeä ero, mutta lopullinen valinta perustuu makuasioihin.
TESTAA, kumpi on sinun sokeriton juomasi?
Kumpi Coca-Cola sopii paremmin sinun persoonaasi? Selvitä seuraavalla leikkimielisellä testillä:
1. Mitä odotat Coca-Colaltasi?
a. Erityistä makuelämystä – ilman kaloreita.
b. Klassista Coca-Colan makua, mutta haluan virkistyksen ilman sokeria.
2. Mikä saa hymyn huulillesi?
a. Komea mies kotitöissä
b. Jääkiekko. Ja jääkiekko.
3. Mikä tulee mieleesi sanasta ”Light”?
a. Tarkoitatko herkullista Coca-Cola Lightia, vai?
b. Eukonkanto
4. Mitä liikuntaa harrastat?
a. Ryhmäliikunta saa minuun potkua
b. Salilla käyntiä ja asioiden nostelua
5. Mikä on mottosi elämässä?
a. Jokainen päivä kaipaa kevyttä virkistystä!
b. Ei kompromisseja!
Eniten a-vastauksia:
Olet selkeästi Coca-Cola Light –fani henkeen ja vereen. Kaipaat elämältä hauskanpitoa, seuraat omia makunystyröitäsi, ja osaat nauttia pienistä hetkistä
Eniten b-vastauksia:
Juuri sinun kaltaisia ihmisiä varten keksittiin Coca-Cola Zero Sugar. Haluat sitoutua asioihin täysillä: saada täyden Coca-Cola –elämyksen, mutta ilman kaloreita.
Et osaa päättää:
Haluat siirtyä juomasta juomaan, eikä siinä ole mitään väärää! Nautit vaihtelusta ja iloitset siitä, että jokaiseen tilanteeseen löytyy oma sopiva juomansa. Kenties jopa perinteinen klassinen Coca-Cola kuuluu juomavaihtoehtoihisi.