AITO-kuvasarja syntyi rennossa tunnelmassa. Kun kameran edessä esiintyy vuorotellen yhdeksän tunnettua suomalaista, tapahtuu kulisseissa paljon ikimuistettavaa. Jos studiossa naukuu kissanpentu, Coca-Cola-pullo tekee ilmalennon ja Brooke ja Ridge saavat viimein toisensa, ei lopputuloksena voi olla kuin sarja ainutlaatuisia henkilökuvia.

AITO-kuvasarja syntyi syys-lokakuussa kolmen päivän aikana, ja jokainen päivä oli omanlaisensa.

1. KUVAUSPÄIVÄ

Ensimmäisenä päivänä kameran edessä esiintyy vain herraseuraa, joten maskeeraaja Emman värikkäimmät paletit saavat vielä odottaa vuoroaan. Poskipunan sijaan väriä löytyy mallien eleistä.

Valokuvaaja Veikko Kähkösen studiolla kuuluu vaimeaa maukumista. Mitä ihmettä? Lavasteiden välissä liikkuu kaksi palleroista kissanpentua omistajineen.

Toinen pennuista asetetaan räppäri-Cledoksen olkapäälle ja pian studiossa kuuluu kameran laukaisimen lisäksi kilinää, kolinaa ja kovaäänistä maanittelua. Kissanpentu saadaan näin tuijottamaan rävähtämättä äänten lähdettä. Cledoksella itsellään ei ole kissoja. Silti räppäri pitelee pikkukisua luontevasti sylissään.

Mikael Forsell ja Cledos ehtivät ottaa yhteiskuvan, kun tapasit kuvausvuorojen vaihtuessa.

Toisena mallina studioon saapuu eräs Suomen menestyneimmistä urheilijoista: Mikael Forssell. Kaikki tietävät, että hän on varsinainen velho jalkapallon kanssa.

Usein ei kuitenkaan pääse näkemään, kuinka Coca-Cola-pulloa voi kannatella kengänkärjellä. Siinä se pyörii hallitusti pitkän ilmalennon ajan ja Miklu vain virnistelee.

Ensimmäisen kuvauspäivän viimeinen malli on toimittaja Tuomas Enbuske. Hänen edessään kuvausrekvisiittana on palanen ihan oikeaa prinsessakakkua marsipaanikuorrutuksella. Tekisiköhän toimittajan mieli maistaa sitä?

Enbuske ei tunnu kakkua huomaavaankaan. Hän vain nojailee tuolinselkään, tuijottelee kameraan kulmiensa takaa ja antaa Kähkösen vangita muistikortille monta hieman kyynistä, enbuskemaista ilmettä.

2. Kuvauspäivä

Nyt Zakarie Ali astuu studioon. Onpas hän pitkä, paljon pidempi kuin lehtikuvissa! Suomen tuorein huippumalli asettaa kuvaustauolla tyhjän Coca-Cola-tölkin päälaelleen ja saa kaikki nauramaan. Tukeva ja tiivis hiuspehko kannattelee tölkkiä, eikä painu ollenkaan alaspäin.

Valokuvaaja Veikko Kähkönen ja Zakarie Ali kuvaustauolla.

Maryam Razavi hiipii puolen päivän maissa studion ovelle ilman, että kukaan huomaakaan. Huippumalli haussa -ohjelman juontaja on vaatimaton kuin naapurintyttö.

Kun kamera käy, naapurintytöstä kuoriutuu ammattilainen. Studiovalot salamoivat, laukaisin laulaa ja Maryam on kuin kotonaan.

Iltapäivällä studioon astuu Grand Old Dame: Lenita Airisto. Hän ottaa saman tien tilanteen hallintaansa. Ei tarvita kuin pelkkä katse ja koko kuvaustiimi on henkisesti polvillaan Lenitan edessä.

Lenitan olemuksesta huokuu vuosikymmenten kokemus. Journalisti ja diplomiekonomi on ollut mukana vaikka missä: esimerkiksi eri puolilla maailmaa kirkastamassa Suomi-kuvaa ja puhumassa tasa-arvon puolesta.

Silti juuri kameroiden edessä Lenita taitaa olla omimmillaan. Kerran tv-tähti, aina tv-tähti.

3. Kuvauspäivä

Viimeisen kuvauspäivän mallit ovat liikkuvan kuvan ammattilaisia. Heistä ensimmäinen, Mansikkka-tubettaja, seuraa kuvaustiimin touhuja rennosti, kuin olisi kotistudiossaan tuhansien YouTube-kanavansa seuraajien silmien alla.

Mansikkka tuli studiolle aikaisin aamulla ja jatkaa kuvauksesta suoraan junalle, joka vie kohti seuraavaa esiintymistä. Silti hänellä ei ole kiire – 2010-luvun some-ammattilainen on tottunut pitämään monet langat käsissään.

Samaa voi sanoa Mikko Parikasta, joka on vienyt aamulla lapsensa kouluun ja hoitanut ennen kuvausta perheyhtiön asioita. Myös hänellä on tiukka aikataulu kuvauksesta toiseen. Mikko tunnustaa heti kättelyssä, ettei koe olevansa mukavuusalueellaan still-kuvissa. Se luo hieman jännitystä ilmapiiriin.

Mikko tunnustaa heti kättelyssä, ettei koe olevansa mukavuusalueellaan still-kuvissa. Se luo hieman jännitystä ilmapiiriin. Aivan turhaan. Mikko väläyttää kameralle ilmeen toisensa jälkeen: hän hassuttelee, irvistelee ja kerran jopa asettelee pullonkorkit silmiensä peitoksi. Jännityksestä ei ole tietoakaan.

AITO-sarjan kuvausten viimeinen malli on näyttelijä Iina Kuustonen, joka maskeerauksen aikana kaivaa laukustaan sukkapuikot. Iina kertoo, että neulominen on ehdottomasti paras tapa rauhoittua ja keskittyä kuvaustauoilla.

Kuvauksissa Iina saa ylleen hassun aamutakin. Hänen vaaleat kutrinsa kiedotaan suuriin papiljotteihin: näyttelijätär on kuin ilmetty Kauniiden ja Rohkeiden Brooke. ”Helloooo darling,” Brooke kuiskaa lankapuhelimen luuriin samalla, kun hörppii Coca-Colaa.

Katselemme Iinan kuvien rinnalla kuvauksen aluksi näpättyä testikuvaa. Siinä tummatukkainen tuotantoassistentti Severi kurkkaa aurinkolasiensa takaa ja vastaa samaan lankapuhelimeen. Kuvaukset päättyvät yhteiseen naurunremakkaan: Severihän on täsmälleen kuin Ridge!

Kuvat jäävät vierekkäin Veikon näytölle, kun lähdemme studiolta. Kaikki hyvin: yhdeksän tunnettua suomalaista on ikuistettu Coca-Colan historialliseen kuvasarjaan. Ja Brooke ja Ridgekin saivat toisensa.