Useampi kuin yhdeksän kymmenestä muovisesta Coca-Cola-pullosta palautuu Suomessa palautusautomaatteihin. Sieltä pullojen materiaali kiertää takaisin käytettäväksi mm. uusissa Coca-Cola-pulloissa. Katso minuutin video siitä, mitä tapahtuu pullolle sen tyhjennyttyä.

Coca-Cola-pulloja ja muita vastaavia muovipulloja palautetaan joka vuosi palautusautomaatteihin lähes 400 miljoonaa kappaletta. Värittömät pullot jatkavat elämäänsä mm. uusissa Coca-Cola-pulloissa. Suomessa myytävän Coca-Cola-pullon materiaalista puolet on kierrätettyä muovia, joka on peräisin käytetyistä ja puhdistetuista juomapulloista. Myös puolen litran Fanta, Sprite ja Bonaqua-pullojen materiaalista puolet on peräisin palautetuista muovipulloista saadusta muovista. Se on hyvä asia, kiitos suomalaisten pullonpalautusinnokkuuden!
On tärkeää, että tyhjä juomapullo palautetaan palautusautomaattiin käytön jälkeen eikä sitä heitetä roskiin. Roskana pullosta ei ole mitään hyötyä, mutta palautusautomaatista sen matka jatkuu muovin käsittelylaitoksille. Virvoitusjuomapullojen muovia voidaan käyttää Coca-Cola, Fanta, Sprite ja Bonaqua -pullojen lisäksi myös mm. tekstiileissä, kasseissa, sateenvarjoissa, huonekaluissa, kengissä ja monessa muussa.

Kiitos, että olet fiksu ja palautat pullot takaisin uudelleenkäytettäviksi!