130 vuotta täyttävä Coca-Cola on vuosien varrella nähnyt monta eri kokoa ja muotoa. Ikoninen lasinen muotopullo suunniteltiin jo vuonna 1915, kun taas tölkki ilmestyi kauppoihin vuonna 1960. Suomessa on muutaman vuoden ajan nautittu Coca-Colaa myös pienemmistä 250ml tölkeistä, ja nyt kauppoihin saadaan samankokoiset lasipullot. Mutta mikä on sinun suosikkisi? Ja miksi?

Uusi Coca-Cola Zero Sugar on suunniteltukehitetty maistumaan entistä enemmän perinteiseltä Coca-Colalta. Mutta maistuuko Coca-Cola erilaiselta tölkistä tai pullosta? Jokainen meistä valitsee oman suosikki Coca-Colansa sokerilla tai ilman, mutta myös pakkaus vaikuttaa ostopäätökseen. Tarttuuko kenties muovipullo mukaasi kiireisenä päivänä ja lasipullo on varattu erityisiin hetkiin?

Coca-Cola halusi selvittää ihmisten mieltymystä erilaisiin pakkauksiin ja teetti leikkimielisen kyselyn Ison-Britannian pääkonttorillaan.

Kyselyn mukaan kaikista suosituin vaihtoehto on lasipullo. Tilanne ei kuitenkaan ollut yksiselitteinen, ja vastaajien huomattiin jakautuvat neljään eri leiriin:

 1. Tölkki-fanit
 2. Lasipullo-fanaatikot
 3. Muovipullo-intoilijat
 4. Brändi-fiilistelijät

1.     Tölkki-fanit

Tölkki-fanit ovat uskollisia viileälle alumiinitölkilleen. Heitä ei voi suostutella pois tölkkinsä äärestä, oli sitten kyseessä kiireinen päivä toimistolla, rento lauantainen iltapäivä tai viikonloppuretki perheen kanssa. ”Minun mielestäni tölkissä on jotain hemmottelevaa”, kertoo yksi tölkki-faneista. ”Tölkki ikään kuin tuo erityisen hetken tavalliseen päivään.”

Tölkki-fanien mielestä alumiinitölkki tekee juomasta kylmemmän ja he arvostavat sitä, että juoma on aina saatavilla.

 • Tölkit olivat kyselyn mukaan toisiksi suosituin pakkausvaihtoehto
 • 35% mukaan tölkki mahtuu paremmin heidän laukkuunsa
 • Lähes 20% sanoi pitävänsä tölkin tunteesta kädessään

2. Lasipullo-fanaatikot

Yleinen mielipide oli se, että lasipullon ikoninen muoto muistuttaa nostalgisista ajoista. Lasipullo-fanaatikot kertoivat arvostavansa lasipullon antamaa ylellistä tunnetta, joka muistuttaa heitä lomamatkasta tai joulun ajasta perheen kanssa. Yhden lasipullo-fanaatikon mukaan ”juoma maistuu lasipullosta niin paljon paremmalta, erityisesti jos se on jäähdytetty kunnolla.”

 • 84% vastaajista juo Coca-Colansa mieluiten lasisesta muotopullosta
 • Jopa 98% pitää lasipullon ulkomuotoa parhaimpana
 • Yli neljä ihmistä viidestä sanovat lasipullon tuntuvan paremmalta kädessä
 • 79% sanoo, että lasipullosta juoma maistuu parhaimmalta

3. Muovipullo-intoilijat

Grillaus, juhlat, illallinen perheen kanssa… Coca-Colan jakaminen perheen ja ystävien kanssa on yksi parhaista tavoista nauttia juomasta, ja myös suurin syy sille, miksi muovipullo-intoilijat päätyivät lopulliseen valintaansa. Muovipulloista on helpompi jakaa ja kaataa juomaa kaikille. Lisäksi korkin suljettavuus ja muovipullon mukana viemisen helppous teki siitä monien suosikin.

 • 62% vastaajista sanoi, että muovipullosta on helpoin jakaa juoma muiden kesken
 • Yli kolmasosa sanoi, että 500 ml pullo on helpoin ottaa mukaan laukkuun
 • Yksi viidesosa sanoi, että muovipullosta kaataa parhaiten

4. Brändi-fiilistelijät

Joidenkin mielestä koolla, muodolla ja materiaalilla ei ole mitään väliä. Brändi-fiilistelijät eivät huomaa mitään eroa siinä, millainen pakkaus heillä on kädessä ja mistä he juomaa nauttivat. He rakastavat Coca-Colaa riippumatta pakkauksesta.

 • 28% oli sitä mieltä, että pakkaus ei vaikuta juoman kaatamiseen
 • Yksi viidesosa oli sitä mieltä, että mikä tahansa pakkaus mahtuu hyvin laukkuun
 • 12% oli sitä mieltä, että pakkaus ei vaikuta Coca-Colan makuun

Coca-Cola on maailman suosituin virvoitusjuoma, ei siis mikään ihme, että sen oikeaoppisesta nauttimisesta ollaan montaa eri mieltä. Jokaisella on oma tyylinsä, mutta jos haluat oppia oikeaoppisen tavan tarjoilla Coca-Colaa, kurkkaa vinkit täältä.