Suomalainen bloggari ja tubettaja Valtteri Sandberg pääsi ensimmäisten suomalaisten joukossa vierailemaan Coca-Colan pääkallonpaikalla Atlantassa. Retki oli historiallinen, sillä tätä ennen median edustajat eivät ole päässeet vierailemaan brändin varjelluissa arkistoissa ja Coca-Colan laboratorioissa. Ikonisen brändin kotikaupunki oli Valtterille mieleenpainuva ja ainutlaatuinen kokemus.

Coca-Colan kotikaupungissa Atlantassa sijaitsee maailman menestyneimmän juomabrändin pääkonttori ja the World of Coca-Cola -museo. Suomalainen bloggari ja tubettaja Valtteri Sandberg on yksi harvoista suomalaisista, joka pääsi marraskuussa vierailemaan Coca-Colan syntysijoilla Atlantassa ja tutustumaan brändiin perinpohjaisesti.

”Tätä ennen median edustajat eivät tietääkseni ole päässeet käymään Coca-Colan historiaa säilövissä arkistoissa, edes työntekijöitä ei päästetä kaikkialle. Myöskään laboratorioon ei yleensä päästetä median edustajia, enkä nytkään saanut kuvata siellä videomateriaalia”, YouTube-videoita tekevä Valtteri kertoo.


Varjelluissa arkistoissa Valtteri pääsi näkemään muun muassa alkuperäisiä Coca-Cola-pulloja ja muuta historiallista materiaalia, jota menestysbrändin syntytarinaan liittyy. Vieraille kerrottiin arkistossa Coca-Colan historiasta ja brändin mainoskampanjoista. Laboratorion puolella vieraat saivat maistella hyvin erikoisia makuja ja kuulla yksityiskohtia huolellisen tuotekehittelyn vaiheista.

”Tosi mielenkiintoista, että esimerkiksi Coca-Cola Zeron uudistamiseen meni vuosia! Koko reissu oli siis todella mieleenpainuva ja informatiivinen”, Valtteri kertoo innoissaan.

Lukuisia erilaisia Coca-Colan makuyhdistelmiä

CocaCola_juomien_maistelu_huone_vierailu

Maisteluhuoneessa on mahdollista maistella yhtiön juomia ympäri maailmaa. Huoneessa on tarjolla yli 100 erilaista juomaa kaikilta asutuilta mantereilta. 


Atlantassa Valtteri vieraili myös Coca-Cola -maailmassa, brändin historiaa ja syntytarinaa esittelevässä museossa, joka on avoin turisteille ja yleisölle. Coca-Cola -maailmassa käy vuosittain lukuisia koululaisryhmiä ja se on Atlantan yksi tärkeimmistä turistikohteista.

Huippusalainen ja tarkoin varjeltu Coca-Colan resepti on talletettu museoon valtavan kassakaapin sisäsään. Reseptin tietää vain ani harva.

Yksi mieleenpainuvimmista osista museossa on sali, jossa pääsee maistelemaan erilaisia Coca-Cola Companyn virvoitusjuomia ja kokeilemaan mitä erilaisempia makuyhdistelmiä maailman ympäri.

”Olin niin innoissani! Olen pienestä pitäen halunnut aina heti päästä maistamaan kaikkia uusia juomamakuja Suomessa ja ulkomailla. Nyt jokainen maku oli siinä aivan nenäni edessä. Erikoisin ja mieleenpainuvin oli kahvin makuinen Coca-Cola, joka on suosittu etenkin latinalaisessa Amerikassa”, Valtteri kertoo.

Koko Atlantan ylpeydenaihe

Coca-Colan brändi on visuaalisesti näkyvillä Atlantassa niin kaduilla kuin ravintoloissakin, sillä Coca-Cola on tietysti myös paikallisille suuri ylpeyden aihe. Ravintolaillallisella Valtteri söi pihviä, jonka kastikkeessa oli käytetty Coca-Colaa.

”Atlantalaiset ovat ylpeitä Coca-Colasta, ja jopa paikalliset uber-kuskit puhuivat innoissaan Coca-Colasta matkustajien kanssa”, Valtteri nauraa.

Coca-Colan vierailu teki Valtteriin suuren vaikutuksen.

”Tuntuu tosi siistiltä, että olen päässyt näkemään ja kokemaan Atlantan. Onhan se sellainen unelma, sillä Coca-Cola on ollut jo vuosia suosikkini.”

Katso Valtterin video Amerikasta!