Coca-Cola-puisto Keravalle | Coca-Cola Suomi

Coca-Cola-puisto Keravalle | Coca-Cola Suomi

Coca-Cola ja Sinebrychoff juhlistavat 20 vuoden mittaista yhteistä taivaltaan

 

Sinebrychoff ja Coca-Cola aloittivat yhteistyön 20 vuotta sitten, mistä lähtien Coca-Colaa on valmistettu Keravalla. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Coca-Cola istuttaa Keravalle kirsikka- ja rusotuomipuistikon, yhden puun kullekin yhteiselle vuodelle. Puiden istutuksesta vastaavat Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan viheralan opiskelijat.  Samaan aikaan Sinebrychoffin päärakennuksen eteen nousee Coca-Cola Wave -patsas. Juhlavuoden muistomerkin  on suunnitellut keravalainen koruseppä Anu Ek.

 

Sinebrychoff aloitti Coca-Colan ja muiden Coca-Cola-yhtiön juomien valmistuksen Keravalla 20 vuotta sitten. Vuosikymmenten aikana Sinebrychoffin valmistamien Coca-Cola-yhtiön juomien valikoima on kasvanut seitsemästä yli kolmeenkymmeneen. Keravalla valmistettu Coca-Cola sokerilla tai ilman on edelleen yhteistyön kruununjalokivi ja Suomen ylivoimaisesti ostetuin juomabrändi.

 

Sinebrychoff ja Coca-Cola Finland toimivat saman katon alla Keravalla ja ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä kehittämällä ja innovoimalla juomia, pakkauksia, markkinointia ja toimintatapoja. Erityistä edelläkävijyyttä Keravalla on toteutettu juomien valmistuksen ja juomapakkauksien ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi.

 

Ympäristöajattelun mukaisesti yhteistyön juhlavuosi huipentuu lokakuun alussa, kun Sinebrychoffin panimon viereen, Alikeravantien varteen, istutetaan 20 rusokirsikka- ja tuomipuuta. Puita istutetaan yksi jokaisen yhteistyövuoden kunniaksi.

 

-  Puistikko on elävä ja kasvava muistomerkki, jolla haluamme kiittää Sinebrychoffia ja Keravan kaupunkia. Puut symboloivat tulevaisuutta, sillä yhteistyömme Sinebrychoffin kanssa kehittyy ja kasvaa edelleen yhdessä näiden puiden kanssa, sanoo Suomen Coca-Colan viestintä- ja yhteiskuntasuhteista vastaava Théa Natri.

 

 

 


Keravalainen osaaminen kunniaan juhlavuoden projekteissa

 

 

Coca-Colalla on juuret Keravalla, ja juhlavuoden muistomerkkien toteutuksessa on haluttu suosia keravalaista osaamista. Puuntaimien istutuksesta vastaavat Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan viheralueiden rakentamisen ja ylläpitämisen ensimmäisen vuoden opiskelijat.

 

-   Viheralueiden rakentamisella tehdasympäristöön on vaikutusta alueen ulkonäköön, mutta jokainen istutettu puu on myös ympäristöteko. Puut puhdistavat ilmaa ja sitovat hiilidioksidia, millä on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Asfalttipainotteisilla teollisuusalueilla viheralueet myös nopeuttavat sadevesien imeytymistä, Keudan viheralan opettaja Kirsi Tuominen kertoo.

 

Coca-Cola -puistikko on viheralueiden rakentamisen ja ylläpitämisen opiskelijoiden ensimmäinen kosketus puutarhurin työhön, sillä he ovat aloittaneet opinpolkunsa elokuussa. Kestävä kehitys on opinnoissa keskeinen teema, Kirsi Tuominen korostaa. 

 

-   Kestävän kehityksen kannalta tärkeää on esimerkiksi se, että taimet tulevat läheltä, kotimaiselta taimistolta. Kirsikkapuu on hyvä valinta, koska se on kaunis ympäri vuoden. Valinnassa on otettu huomioon myös se, etteivät puut vaadi jatkuvaa kastelua tai muita hoitotoimenpiteitä.

 

Taiteilija Anu Ek herättää teoksessaan henkiin Coca-Colan aaltokuvion

 

Juhlavuosi näkyy lokakuussa myös Sinebrychoffin päärakennuksen eteen nousevan patsaan muodossa. Teräsrakenteinen, kolmimetrinen Coca-Cola Wave -teos nousee 10 vuotta sitten yhteistyön kunniaksi pystytetyn Coca-Cola-pullopatsaan lähistölle.

 

Juhlavuoden patsaan on suunnitellut ja tuottanut keravalainen koruseppä Anu Ek. Uusi teos sijoittuu diagonaalisesti 10-vuotisjuhlavuoden pullopatsaan viereen.

 

-  Halusin patsaan kautta herättää Suomessa henkiin legendaarisen, Coca-Colan tutun aaltokuvion. Patsaassa dynaamista aaltokuviota ympäröi harjatusta teräksestä tehty kehys. Sen sisällä nähdään harjattu, kirkas aalto, Anu Ek kuvailee teostaan.